HAVITA Prémium multivitaminok

Gyűjtsd szelektíven

Ingyenes házhozszállítás 25.000 Ft felett
info@havitamin.hu

+36 1  300 9192

Ingyenes házhozszállítás 25.000 Ft felett

Melyik a legjobb hajvitamin?

Nem tudod, hogy melyik a legjobb hajvitamin? Segítünk a választásban!

Sok tényezőn múlik, hogy melyik a legjobb hajvitamin. Ebben a cikkünkben ezeket a tényezőket vesszük számba, végül pedig összehasonlítjuk a piac legnépszerűbb hajvitamin termékeit, hogy átfogó képet kapj róluk Te is. Tarts velünk! [olvasási idő: 10 perc. véleménycikk]

Mitől lesz jó egy hajvitamin?

Azt, hogy melyik a legjobb hajvitamin, nem csak az összetevők komplexsége határozza meg, hanem az összetevők mennyisége, a vitaminok forrása és az ár-érték arány is. Mindezek mellett kijelenthető, hogy vannak olyan alapvető vitaminok és ásványi-anyagok, amik nélkül egyetlen hajvitamint sem mondhatjuk teljesnek. 

A hajvitaminok kardinális összetevői:

  • Biotin
  • E-vitamin
  • A-vitamin
  • Cink
  • Folsav
Biotin

Biotin

A legtöbb hajvitamin a Biotinra (B7-vitamin) építi a marketing stratégiáját és próbálnak minél többet belezsúfolni egyetlen adag hajvitaminba. A több nem mindig jobb!

A biotin természetesen nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egy márka elmondhassa magáról, hogy ő a legjobb hajvitamin a piacon, azonban ahogy minden téren, itt is a megfelelő egyensúly megtalálása a kulcs. Az emberi szervezet biotinszükséglete  a következőképp alakul:

Jól látható a táblázatból, hogy egy felnőtt embernek nincs szüksége 5000 mcg biotinra naponta. Az egészségünk szempontjából szerencsés helyzetben vagyunk a biotin kapcsán, ugyanis a B7 vitamin a C-vitaminhoz hasonlóan vízben oldódó vitamin, így a felesleg könnyen távozik a szervezetünkből, nem okoz különösebb problémát. Azonban így is érdemes vigyázni a fokozott biotin bevitellel, amit a különféle hajvitaminok jelentenek. A túlzott biotin bevitel egészségügyi problémákhoz és bőrkiütésekhez vezethet. 

A biotinhiány tünetei könnyen felismerhetőek, bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz róla. A cikkben még többet megtudhatsz a biotin hatásairól és forrásairól is, amiket ez a cikk nem érint. 

E-vitamin a szépség alapköve

Az E-vitamin erős antioxidánsként csökkentheti a szabad gyökök számát és ezzel a daganatok kialakulásának kockázatát, mitöbb lassíthatja az öregedési folyamatokat. Az öregedés nemkívánatos velejárója az anyagcsere lassulása, ami kihat a hajad növekedésére és egészségére épp úgy mint a bőröd állapotára. Épp ezért a legtöbb bőr ápoló krém tartalmaz e-vitamint. 

Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, azért könnyebb túladagolni, mint a biotint. Szerencsére ebből racionálisabb mennyiségek lelhetők fel a hajvitaminok tápanyag táblázataiban, de mindezek mellett érdemes odafigyelni a helyes beviteli mennyiségekre. 

E-vitamin

Az E-vitamin segít ápolni a bőrünk egészségét és megőrizni a hajunk vitalitását, ezért nélkülözhetetlen összetevője a legjobb hajvitaminoknak.

Az E-vitamin mennyiségét a biotinnal ellentétben nem mikrogrammokban (mcg) hanem miligrammokban határozzák meg (mg), erre érdemes odafigyelni amikor a hajvitaminok tápanyag táblázatait böngésszük. 

Az E-vitamin bevitele elősegíti az A-vitamin felszívódását, ugyanakkor a K-vitamin véralvadásgátló hatását felerősíti, ezért fokozott odafigyeléssel fogyasszuk! Hogy mennyi az ajánlott napi bevitel?

A-vitaminnal a szép bőrért?

Az A-vitamin egy szintén zsírban oldódó vitamin, hatásos antioxidáns így az öregedés ellen ugyancsak eredményesen vehetjük fel vele a küzdelmet. Számos előnnyel bír ennek a vitaminnak a szedése, erről bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz. 

Az A-vitamin hiány a szőrtüszőkben keratin túlterheléshez vezethet, ami pedig a grízes bőr kialakulása mellett hozzájárul a pattanások képződéséhez is azáltal, hogy ebben az állapotban az elhalt bőrsejtek nehezebben távoznak a bőr felületéről. 

Ahogyan fentebb írtuk, az E-vitamin segíti az A-vitamin felszívódását, ezért a túladagolása megelőzhető vele hatékonyan. 

A mennyiségét NE-ben (nemzetközi egység, esetleg IU -international unit) határozzák meg. Általában az előírt beviteli érték töredékét tartalmazzák belőle az egyes hajvitaminok, még ha épp azt is állítják, hogy ők a legjobb hajvitamin a piacon.  Hogy mennyi az ajánlott napi bevitel?

Mivel a legtöbb hajvitamin nem tartalmaz kellő mennyiségű A-vitamint, ezért érdemes figyelmesen elolvasni a tápanyag táblázatot és ha kell, extra A-vitamin utánpótlás után nézni. 

Cink - a fém amitől tökéletes hajad lesz

Természetesen nem a kristályos fém formályában megtalálható elemre gondolunk, hanem a hajad és immunrendszered egészségéhez nélkülözhetetlen ásványi anyagról.

Sokan átsiklanak felette, mikor a legjobb hajvitamint keresik a piacon, vagy a hajhullás ellenszere után kutatnak, pedig alapvető fontosságú a haj egészségének szempontjából. 

A cinkhiány leggyakoribb tünete a hajhullás. Talán ennél semmi nem szemlélteti jobban, mennyire fontos tápanyagról van szó. 

Cink

Hogy miben található és milyen jótékony hatásokkal bír, azt részletesebben a HAVITA vitamin kisokosból megtudhatod.

A napi szükségletet fedezhetjük természetes forrásokból is, mint máj, hüvelyes növények, de a megfelelően kiválasztott táplálék kiegészítő is segítségünkre lehet. Sajnos a hajvitaminok a biotin hajhászása mellett kevés jelentőséget tulajdonítanak a cinknek, pedig kardinális az egészséges haj számára. 

A kor előrehaladtával csökken a szervezet cink hasznosító képessége, így előfordulat, hogy cink hiány lép fel, bár ez kevéssé gyakori probléma a modern társadalmakban. A vegetáriánus / vegán életmódot folytatók körében nagyobb az esély a cinkhiányra. Egy átlagos ember cink szükséglete a következőképp alakul:

A cink a haj egészségének megőrzése mellett fontos szerepet játszik a sebgyógyulásban, immunrendszer működésében, ezért érdemes odafigyelni a megfelelő cink bevitelre, aminek ahogyan azt a későbbiekben látni fogjuk, nem feltétlenül a különféle hajvitaminok a legjobb módja.

Folsav

A folsav számos jótékony tulajdonságainak egyike, hogy a B-vitamin családdal közreműködve eredményesen késlelteti a haj őszülését. Emellett fontos szerepet játszik a vörösvértestek képződésében és a vas felszívódásában is. A hajvitaminok előszeretettel hangoztatják a hozzáadott folsavat, ám nem érdemes túlzásba esni ennek a nyomelemnek a szedése kapcsán sem. 
A folsav vízben oldódó, ezért nehéz túladagolni, de a túlfogyasztása egyes gyógyszerekkel kölcsönhatásban nem kívánt eredményekhez vezethet.  Hogy mennyi az ajánlott napi bevitel?

A folsav hiánya a haj hullása és őszülése mellett egyéb kedvezőtlen idegrendszeri elváltozásokkal is járhat, így növelheti az alzheimer kór kialakulásának kockázatát, demenciát és csökkenti a kognitív képességeket. 

Így, hogy már tudjuk, mire érdemes odafigyelni egy hajvitamin beltartalmával kapcsolatban, már csak egyetlen kérdésre keressük a választ…

Melyik a legjobb hajvitamin?

A következőkben szemügyre veszünk a magyarországi piacon fellelhető 4 népszerű hajvitamint. Megnézzük az összetételüket és az árukat, hogy könnyebben tudj döntést hozni amikor a számodra megfelelő hajvitamint keresed. 

Az árak tekintetében nincs különösebb eltérés, a kiszerelés méretére érdemes ügyelnünk, hogy a pénzünkért egyhavi vagy esetleg kéthavi adagot kapunk. 

A következő összehasonlításnál fontos megjegyezni, hogy a hatóanyag táblázatok a termékek oldalain feltüntetett értékeket tartalmazzák, az ott feltüntetett NRV%-kal együtt.

HairBunny

Aki keresett már hajvitamint, vagy használt instagramot az elmúlt 3 évben, az biztosan belefutott az ország talán legismertebb gumicukor hajvitaminjának a hirdetéseibe. Kevés celeb / influenszer van, aki ne hálálkodna egy egy posztban a visszakapott csodás hajkoronájáért a HairBunny-nak.

A pionír szerepének köszönhetően még most is népszerű választás, hatóanyag tartalomban viszont már nem utolérhetetlen. 

A rózsaszín nyuszik kiemelkedően magas biotin tartalommal csábítanak, de ahogy fentebb részleteztük, ez nem mindig célravezető.

Happy Hair

A cikkünkben górcső alá vett termékek közül a Happy Hair operál a legracionálisabb biotin tartalommal. Nem kínál feleslegesen sok hatóanyagot.

Az összehasonlított termékek közül a Happy Hair a legolcsóbb fajlagosan, itt ugyanis 8.990 Ft-ért két havi kiszerelést kapunk. 

A rózsaszín szívek a megjelölés szerint nyugat európában gyártódnak, ami ebben a szegmensben a kínai vitaminok tömkelegével szemben kimondottan ritka. 

Ahogyan a többi vitamin is a listán, úgy ez is vegán, glutén és laktóz mentesként van megjelölve, azonban  vállaltan nem cukormentes.

Happy Hair összetevők

Bloom Hair

A bloom hair szintén vegán, glutén és laktóz mentes vitaminként van feltűntetve. A hatóanyag tartalma valamivel alacsonyabb a listán szereplő vitaminokénál, viszont a magas biotintartalom szintén jelen van, ami nem feltétlenül dícséret.

A rózsaszín unikornisok származási helye ugyan nincs megjelölve az oldalon, azonban a termék dizájnra kevés utánajárást követően ráakadhatunk a legnagyobb kínai kereskedő webáruházában.

Extra hatóanyagként megjelenik a szelén, ugyanakkor nem tartalmaz B3-vitamint.

Kristen hair - unicorn

A Bloom Hair-hez hasonlóan a Kristen Hair unikornisai sem az első próbálkozása a cégnek a hajvitaminok terén. A hatóanyag tartalma magasabb az összehasonlított termékek átlagánál, így a kapott érték az ár függvényében adekvát.

Az ára kedvező, a pénzünkért itt is 60 db rózsaszín unikornis üti a markunkat, ami egy havi adagot tesz ki. A magas biotintartalom ugyancsak visszaköszön ennél a terméknél is, jóformán már piaci sztenderdnek mondható a 5.000 mcg biotin. A listán egyedüliként cukormentes.

Extra hatóanyagként megjelenik a szilícium,kolin, L-cisztein, ugyanakkor nem tartalmaz B3-vitamint.

A fentiekből érdemes leszűrni a tanulságot és a legjobb belátásunk szerint, mérlegelést követően kiválasztani a számunkra megfelelő hajvitamint… Vagy mégsem?

A HAVITA Health & Beauty ugyan nem hajvitamin, de az alábbi képen az 5 termék hatóanyag táblázatait láthatod összesítve. Nem tudom Te hogy vagy vele, de Én mindig a legtöbbet szeretném kapni a pénzemért. A HAVITA Health & Beauty termékről olvashatsz bővebben a honlapunkon.

HAVITA Health&Beauty szépségvitamin
Melyik a legjobb hajvitamin

Összegzés

Arra, hogy melyik a legjobb hajvitamin, nincs egzakt válasz. A piaci szereplők mindegyikét érdemes tüzetesen megvizsgálni mind ár, mind hatóanyag tartalom szempontjából. Ne engedjük félrevezetni magunkat, nem minden a marketing. Válassz te is a legjobb belátásod szerint hajvitamint, de ne feledd, hogy van amikor nem egy hajvitamin a legjobb hajvitamin…

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: telegram
Telegram
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp
Megosztás itt: email
Email