Ingyenes szállítás 25000 Ft feletti rendelésnél

Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Ashwagandha: ájurvédikus “csodanövény” a mérhetetlen nyugalomért, a fiatalos energiáért és a kirobbanó egészségért!

Vitamin teszt

Ha még nem vagy biztos a választásodban, akkor töltsd ki a szakértőnk által összeállított kérdőívet, hogy meg tudd melyik a számodra megfelelő vitamin.

Tartalomjegyzék

Gyakran érzed úgy, hogy a mindennapok feszültsége és a hatalmas stressz alatt roskadozol? Vajon létezik természetes megoldás, amely segíthet visszanyerni a belső nyugalmadat és vitalitásodat? A válasz igen: az ashwagandha, az ősi ájurvédikus “csodaszer”, pontosan ezt kínálja számodra. Nem csak egyszerű gyógynövény, hanem a természet ajándéka, amely évszázadok óta segít az embereknek a testi és lelki egyensúly megteremtésében. E hatóanyag története mélyen gyökerezik az ájurvédikus gyógyászatban, és mostanra a modern tudomány is igazolja jótékony hatásait.

Ebben a cikkben mélyrehatóan bemutatjuk, hogyan csökkentheti a stresszt, milyen módon erősítheti az immunrendszert, és miképp fokozhatja a mentális éberséget. Ismerd meg ezen hatóanyag történetét, tudományos alapjait, és fedezd fel, hogyan alkalmazhatod a hosszú távú egészség, a mindennapi jóllét érdekében. Amennyiben készen állsz, hogy természetes módon támogasd tested és lelked egyensúlyát, olvass tovább!

Ashwagandha növény saját környezetében

Ájurvéda: ősi gyógymód, melynek alappillére az ashwagandha

Az ashwagandha a tradicionális ájurvéda szerves része. Az ősi indiai orvoslás, szanszkrit nyelven az “élet tudománya” több mint 5000 éves múltra tekint vissza, célja pedig a testi, lelki és szellemi harmónia megteremtése. Ez a holisztikus megközelítés az egészségmegőrzésben és a gyógyításban ötvözi a gyógynövényeket, a diétát, a meditációt, a jógát és az életmódbeli tanácsokat.

Az ájurvéda a természetes energiákat és az emberi test belső egyensúlyát hivatott erősíteni, kihasználva az olyan hatékony összetevők jótékony hatásait, mint például az ashwagandha, amely a teljes körű jóllétet segíti elő.

Ashwagandha származása és történelme

Földrajzi elterjedés és élőhely

Az ashwagandha, más néven Withania somnifera, “indiai ginzeng” vagy “álombogyó”, főként az indiai szubkontinensen őshonos, de megtalálható Észak-Afrika és a Közel-Kelet bizonyos részein is. Indián belül különösen elterjedt a száraz és félszáraz régiókban, mint például Rajasthan, Gujarat, Madhya Pradesh, és Uttar Pradesh államokban. A növény jól fejlődik a homokos és agyagos talajokban, előnyben részesíti a meleg, száraz éghajlatot. Ideális körülmények között a növény évi 20-30 cm csapadékot igényel, és jól tűri a szárazságot.

Történelmi háttér

Több ezer éves történelme szorosan összefonódik a fentebb említett ájurvédikus gyógyászattal. Az ashwagandhát az egyik legfontosabb gyógynövényként tartják számon ebben a rendszerben, és széles körben alkalmazzák különböző betegségek kezelésére. Az ősi írások, mint például a Charaka Samhita és Sushruta Samhita, részletesen bemutatják alkalmazását és jótékony hatásait.

Kulturális és vallási jelentőség

A növény nemcsak orvosi, hanem kulturális és vallási jelentőséggel is bír Indiában. Gyakran használják vallási szertartásokon, rituálékon, és szimbolikus jelentése is van az erő, valamint a vitalitás megtestesítőjeként.

Az álombogyó tehát egy sokoldalú, régóta tisztelt növény, amelynek története szorosan összefonódik az indiai kultúrával és az ájurvédikus gyógyászattal. A modern kutatások folyamatosan igazolják a hagyományos orvosi ismereteket, és új távlatokat nyitnak alkalmazásában az egészségmegőrzés, a betegségek megelőzése terén.

Ashwagandha levele és virága
Az ashwagandha őrleménye és gyökere

Ashwagandha hatóanyagai

Bioaktív komponensek

Számos bioaktív vegyületet tartalmaz. Ezek az összetevők felelősek a növény jótékony hatásaiért főként, amelyeket az alábbiakban mutatunk be.

Withanolidok

A withanolidok a szteroid laktónok egy csoportja, amelyek az ashwagandha fő bioaktív összetevői. Ezek a vegyületek többek között adaptogén, gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.

– Withaferin A: Ez az egyik legaktívabb withanolid, amely jelentős gyulladáscsökkentő és rákellenes hatásokkal rendelkezik. Kutatások szerint képes gátolni a rákos sejtek növekedését és elősegíteni azok programozott sejthalálát (apoptózis).

– Withanolide D: Szintén fontos szerepet játszik a gyulladáscsökkentésben és az immunrendszer erősítésében. Ezen kívül neuroprotektív hatásai is vannak, amelyek segíthetnek az idegsejtek védelmében és a kognitív funkciók javításában, azaz jobb lehet tőle a memóriád, könnyebb lehet a gondolkodásod és fokozódhat a koncentrációd.

Alkaloidok

Az ashwagandha többféle alkaloidot is tartalmaz, amelyek különböző biológiai aktivitásokkal rendelkeznek.

– Anaferin és anahigrin: Ezek az alkaloidok nyugtató hatással bírnak, ami hozzájárul a gyógynövény stresszcsökkentő tulajdonságaihoz. Az anaferin például görcsoldó hatású is, ami segíthet az izomgörcsök enyhítésében.

Szaponinok

A szaponinok antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, valamint támogatják a kardiovaszkuláris egészséget.

– Sitoindozidok és acetilsitoindozidok: Ezek a szaponinok segítenek csökkenteni a stresszt és javítani a kognitív funkciókat. Emellett hozzájárulnak a szervezet általános immunválaszának erősítéséhez is.

Flavonoidok

Az ashwagandhában flavonoidok is fellelhetőek, amelyek szintén erős antioxidáns tulajdonságokkal bírnak.

– Kempferol és kvercetin: Ezek a flavonoidok segítenek semlegesíteni a szabad gyököket, csökkentve az oxidatív stresszt és a sejtkárosodást. Ebből fakadóan hozzájárulnak a sejtek védelméhez és az öregedési folyamatok lassításához.

Finom ashwagandha tea

Ásványi anyagok

Az ashwagandha nem csak bioaktív vegyületeiről híres, hanem gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalmáról is. Ezek az összetevők hozzájárulnak a növény jótékony hatásaihoz és az általános egészség támogatásához.

Vas

Az álombogyó vastartalma jelentős, amely létfontosságú az oxigén szállításában a vörösvértestekben és a hemoglobin szintézisében. A megfelelő vasbevitel segít megelőzni a vashiányos vérszegénységet, javítja az energiaszintet és támogatja az immunrendszer működését.

Kalcium

A kalcium elengedhetetlen az egészséges csontok és fogak fenntartásához, valamint az izomműködéshez és az idegátvitelhez. Az ashwagandha kalciumtartalma hozzájárulhat a csontritkulás megelőzéséhez, valamint a csontok általános egészségéhez.

Magnézium

A magnézium több száz enzimatikus reakcióban vesz részt a szervezetben, beleértve az energia termelését, a fehérjeszintézist és az izomműködést. A megfelelő magnézium bevitel csökkentheti a stresszt, javíthatja az alvás minőségét és elősegítheti az izomlazítást.

Antioxidánsok

Az ashwagandha komponensei között különféle antioxidánsok is szerepelnek, mint például a glutation, a kataláz és a szuperoxid dizmutáz. Segítenek semlegesíteni a szabadgyököket, csökkentik az oxidatív stresszt és megvédik a sejteket a károsodástól. Ennek köszönhetően hozzájárulnak az öregedési folyamatok lassításához és az általános egészség megőrzéséhez.

Egyéb ásványi anyagok

Gyógynövényünk kisebb mennyiségben egyéb ásványi anyagokat is tartalmaz, mint például a cink, a réz és a foszfor. Ezek a komponensek fontos szerepet játszanak az immunrendszer optimális működésében, a sejtek növekedésében és javításában, valamint az anyagcsere folyamatokban.

Az ashwagandha hatóanyagainak sokfélesége és biológiai aktivitása teszi ezt a növényt olyan értékessé az ájurvédikus gyógyászatban és a modern orvosi kutatásokban egyaránt. Ezen vegyületek együttesen járulnak hozzá a széleskörű jótékony hatásokhoz, amelyeket a következő szakaszokban részletesen is tárgyalni fogunk.

Ashwagandha hatása az emberi szervezetre

1. Stressz és szorongás csökkentése

Hatékonyan kapcsolja ki az elmét és lazít el kívül-belül, leginkább azáltal, hogy csökkenti a kortizolszintet. Mi is az a kortizol? Egy stresszhormon, melynek emelkedett szintje hosszú távon számos egészségügyi problémát okozhat, például magas vérnyomást és alvászavarokat.

Másik fő mechanizmusa, hogy befolyásolja a hipotalamusz-hipofízis-mellékvese (HPA) tengely működését, ami a stresszre adott válaszok fő szabályozó rendszere. Ezenkívül stimulálja a GABA receptorokat az agyban, amelyek nyugtató hatásúak.

Az ashwagandha antioxidáns tulajdonságai révén csökkenti az oxidatív stresszt is, amely szintén hozzájárulhat a mindennapos feszültség redukálásához. A gyógynövényt szedő emberek gyakran tapasztalnak alacsonyabb stressz- és szorongásszintet, jobb alvást és általános nyugalmat.

Kutatási eredmény: Egy kettős vak, placebo-kontrollált vizsgálat szerint, ahol a résztvevők 60 napig, napi 300 mg teljes spektrumú álombogyó gyökeret tartalmazó kivonatot szedtek, szignifikáns javulást tapasztaltak az általános hangulatukban. A vizsgálat végén a kortizol szintjük 27,9%-kal csökkent, szemben a placebo csoport 7,9%-os csökkenésével. Emellett az alanyok szorongásának mértéke is jelentősen kevesebb lett a kezelés során.

Az ashwagandha hatékonyan csillapítja a stresszt és a szorongást

2. Immunrendszer támogatása

Ez a csodás ősi gyógynövény erősíti az immunrendszert azáltal, hogy fokozza az immunsejtek aktivitását, és növeli a citokinek termelését, amelyek az immunsejtek kommunikációját segítik. Továbbá csökkenti a gyulladásos markereket, például a C-reaktív proteint és a tumor nekrózis faktor-alfa szintjét, ami mérsékli a krónikus gyulladásokat. Emellett növeli a természetes ölősejtek (NK sejtek) aktivitását, amelyek kulcsszerepet játszanak a fertőzések és rákos sejtek elleni védekezésben.

A fentiekből kiindulva mit tapasztalhatsz magadon? Ritkábban esel ágynak, gyorsabban felépülsz a betegségekből, általánosan javul az energiaszinted, kevesebb gyulladással kell szembenézned és akár a daganatos betegségekkel is erőteljesebben veheted fel a harcot.

Kutatási eredmény: A Withania somnifera kivonat immunmoduláló hatását vizsgáló tanulmányban 24 egészséges, 45-72 éves felnőttet vizsgáltak. A résztvevőket véletlenszerűen két csoportra osztották: az egyik csoport napi 60 mg kivonatot, míg a másik placebo-t kapott 30 napon keresztül. A vizsgálat végén az ashwagandha csoportban az immunoglobulinok szintje 5-17%-kal, a citokinek szintje 10-40%-kal, a TBNK sejtek száma pedig 10-30%-kal nőtt.

Ezzel szemben a placebo csoportban ezek az értékek nem változtak, sőt a TBNK sejtek száma 15-25%-kal csökkent. Az eredmények jól mutatják, hogy az álombogyó jelentősen erősítheti immunrendszert és védi a szervezetet a fertőzések ellen.

Ashwagandha hatékony védelmet nyújt a fertőzések ellen, erősíti az immunrendszert

3. Mentális egészség

A Withania somnifera pozitívan hat a mentális egészségre azáltal, hogy növeli az agy neurotranszmitter szintjeit, mint például a szerotonin és a dopamin, amelyek a jó hangulatért és a boldogság érzéséért felelősek. Ezen felül serkenti az antioxidáns enzimek termelését az agyban, melyek védik az idegsejteket az oxidatív károsodástól.

Az ashwagandhát fogyasztók gyakran tapasztalhatják, hogy csökken a szorongásuk, javul a hangulatuk és nő a mentális éberségük. Továbbá, a növény segíthet a memória és a kognitív funkciók fokozásában, így a felhasználók mentálisan frissebbnek és fókuszáltabbnak érezhetik magukat, valamint jobban kezelhetik a mindennapi stresszt és a kihívásokat.

Az ashwagandha pozitívan befolyásolja a mentális egészséget

4. Fizikai teljesítmény

Az indiai ginzeng rendszeres alkalmazása növeli az állóképességet és az izomerőt. Fokozza az energiaszintet azáltal, hogy növeli a sejtek ATP-termelését, ami segít az állóképesség növelésében és a fáradtság csökkentésében hosszú távú fizikai aktivitás során. Továbbá elősegíti az izomfehérje szintézist, ami kritikus az izomépítés és az erőnövekedés szempontjából.

Kutatási eredmény: Több, az USA-ban zajlott kutatás is arra jutott, hogy az ashwagandha használata jelentősen növelte a fizikai teljesítményt: az izomerő 8-138%-kal, a VO2max (maximális oxigénfelvétel) 5,4-13%-kal nőtt, a fáradtság és izomfájdalom viszont 18,2-26,9%-kal csökkent a placebo csoporthoz képest. Ezek az eredmények alátámasztják, hogy a növény hatékonyan fokozza az izomerőt, az állóképességet és a regenerációt.

Az ashwagandha növeli az izomerőt és a fizikai teljesítményt

5. Szív- és érrendszer épsége

Az ashwagandha hatása a szív- és érrendszer működését is pozitívan befolyásolja. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Aktív összetevői, mint például a withanolidok, csökkentik az LDL-koleszterin szintjét és szabályozzák a vérnyomást, ami fontos a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szívritmus szabályozásához is, javítva az általános kardiovaszkuláris egészséget.

Az Withania Somnifera jótékony hatással van a szív- és érrendszerre

6. Reprodukciós egészség

A rendszeres fogyasztás képes növelni a férfiak tesztoszteronszintjét és javítani a sperma minőségét, ami elősegítheti a termékenységet. Emellett csökkentheti a stresszhormon, a kortizol szintjét, ami hozzájárulhat a hormonális egyensúly helyreállításához.

Továbbá növelheti a luteinizáló hormon (LH) és a tüszőserkentő hormon (FSH) szintjét is, ami fontos szerepet játszik a nemi hormonok termelésében és a női reproduktív funkciók támogatásában.

Ez a csodás gyógynövény tehát természetes módon fokozhatja a férfiak és nők  termékenységet, valamint javíthatja az általános szexuális funkciókat. Ennek végeredménye pedig a fokozott szexuális vágy és a könnyebb teherbeesés lehet.

A Withania Somnifera segítségével könnyebb a teherbeesés

7. Krónikus fáradtság szindróma ellen

Az ashwagandha hatása segíthet a krónikus fáradtság kezelésében adaptogén tulajdonságai révén. Csökkenti a stresszhormonnak nevezett kortizol szintjét -amely magas lehet krónikus fáradtság esetén- így enyhíti a kimerültséget. Javítja az alvás minőségét és mennyiségét, ami segíti a regenerációt, növeli az energiaszintet. Emellett támogatja a sejtek energiaellátását, valamint csökkenti az oxidatív stresszt, hozzájárulva ezzel az általános közérzet javításához, és lehetővé téve a szervezet számára, hogy eredményesebben ellenálljon a fizikai, mentális terhelésnek.

Boldogabbak is lehetünk az ashwagandha segítségével

Havita Ashwagandha Complex: ájurvédikus készítmény a fokozott hatásért

Összetevők és hatóanyag-tartalom

A Havita Ashwagandha Complex egy olyan természetes, színezékektől és adalékanyagoktól mentes étrend-kiegészítő, amely az ashwagandha és a szintén ájurvédikus, ásványi anyagokban gazdag shilajit, szinergikus kombinációját tartalmazza. A termék gondosan válogatott összetevői és a hatóanyagok megfelelő aránya adják az alapot a kívánt egészségügyi hatások eléréséhez.

Hatóanyag mennyiségek és azok jelentősége

Ashwagandha kivonat mennyisége

A Havita Ashwagandha Complex kapszulái 300 mg ashwagandha kivonatot tartalmaznak, amely klinikailag igazoltan hatékony a stressz és szorongás csökkentésében, valamint a mentális és fizikai teljesítmény javításában.

Shilajit kivonat mennyisége

Minden kapszulában 200 mg shilajit kivonat található, amely fulvinsavban és ásványi anyagokban gazdag. Az ajánlott napi adag segít növelni az energiaszintet, javítani az állóképességet, és támogatja az immunrendszert. A fulvinsav tartalom segíti a méregtelenítési folyamatokat és támogatja a sejtek regenerációját.

A termék tehát egy átfogó, természetes megoldást kínál a stresszkezelésre, a fizikai és mentális teljesítmény javítására, valamint az általános egészség támogatására.

Az Ashwagandha Complex a shilajit és az ashwagandha segítségével csökkenti a szervezetedben uralkodó stresszt és erősíti immunrendszered
Új

Havita Ashwagandha Complex – Kevesebb stressz, több energia a természet erejével

4 990 Ft

Felhasználási javaslatok

Napi adagolás és használati utasítások

A Havita Ashwagandha Complex rendszeres és megfelelő adagolása kulcsfontosságú a kívánt egészségügyi előnyök eléréséhez. Az ajánlott napi adagolás biztosítja, hogy a szervezet megkapja a szükséges hatóanyagokat a maximális hatékonyság érdekében.

Ajánlott adag: Az ajánlott mennyiség 24 órára 1 db kapszula, amely 300 mg ashwagandha kivonatot és 200 mg shilajit kivonatot tartalmaz. Ez az adagolás biztosítja a megfelelő mennyiségű withanolide vegyületet és fulvinsavat a szervezet számára.

– Időzítés: Sokan szeretnék tudni, hogy mikor kell bevenni az ashwagandhát! A válasz az, hogy a legjobb eredmények elérése érdekében a reggeli étkezést követően ajánlott bevenni. Az étkezés utáni fogyasztás javítja a hatóanyagok felszívódását és csökkenti a gyomorpanaszokat.

– Kúraszerű alkalmazás: Az optimális hatás érdekében ajánlott az ashwagandha és shilajit rendszeres, legalább 3-6 hónapos kúraszerű alkalmazása. Ez lehetővé teszi a hatóanyagok kumulatív hatásának kifejtését a szervezetben.

Tippek az optimális eredmények eléréséhez

A termék használatával kapcsolatos néhány praktikus tipp segíthet a maximális hatékonyság elérésében és az általános jó közérzet fenntartásában.

Kiegyensúlyozott étrend

– Tápanyagok: A kiegyensúlyozott étrend, amely gazdag gyümölcsökben, zöldségekben, teljes kiőrlésű gabonákban és fehérjékben, támogatja az ashwagandha és shilajit hatásait. Az egészséges táplálkozás elősegíti a hatóanyagok optimális felszívódását és hasznosulását.

– Hidratáció: Fontos a megfelelő folyadékbevitel fenntartása, hogy a szervezet hidratált maradjon és a hatóanyagok megfelelően kifejtsék hatásukat.

Rendszeres testmozgás

– Fizikai aktivitás: A rendszeres testmozgás növeli az ashwagandha és shilajit jótékony hatásait, ami az állóképesség és az izomerő növelését illeti. Az aktív életmód segíti a hatóanyagok beépülését és javítja a fizikai teljesítményt.

– Edzés utáni regeneráció: A készítmény alkalmazása hozzájárulhat az izomfájdalom csökkentéséhez és a gyorsabb regenerációhoz.

Stresszkezelési technikák

– Relaxáció: A meditáció, jóga és egyéb relaxációs technikák segítenek csökkenteni a stresszt és támogatják az ashwagandha nyugtató hatásait. Ezek a gyakorlatok hozzájárulnak a mentális jóléthez és a kiegyensúlyozott életmódhoz.

– Alvás: A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás elengedhetetlen a szervezet regenerációjához és az ashwagandha stresszcsökkentő hatásainak maximalizálásához. A napi ajánlott alvásmennyiség legalább 7-8 óra.

A Havita Ashwagandha Complex rendszeres és megfelelő használata, kiegyensúlyozott étrenddel, rendszeres testmozgással és hatékony stresszkezelési technikákkal kombinálva, kipárnázott idegrendszert és acélosabb immunrendszert eredményezhet.

Fitt életmóddal fokozható az álombogyó hatása

Kinek ajánlott az ashwagandha?

Az ashwagandha hatása az élet minden területén érezhető, így a legkülönfélébb különböző korosztályok és életstílust képviselők számára is hasznos lehet. Mind a nők, mind a férfiak számára eredményes lehet a rendszeres fogyasztás, mivel a növény különböző módokon támogathatja az egészséget. Nézzük a különböző csoportokat és a számukra leginkább előnyös hatásokat.

Különböző korosztályok és életstílusok: tinédzserektől egészen az idősekig

– Tinédzserek: Esetükben leginkább a stressz és szorongás kezelésében segíthet, valamint növelheti az energia- és koncentrációs szintet, ami különösen hasznos a tanulásban.

– Fiatal felnőttek:  Számukra a Withania somnifera szintén segíthet a stresszkezelésben, valamint növeli a fizikai teljesítményt és állóképességet.

– Középkorú felnőttek: E korosztály leginkább a hormonális egyensúlyt és a kognitív funkciókat támogató hatás lehet előnyös.

– Idősek: Immunrendszer erősítése, fizikai és mentális egészség fokozása, ezáltal pedig a hosszabb és gondtalanabb élet elősegítése. A szépkorúak számára e tulajdonságok miatt lehet fontos a rendszeres fogyasztás.

– Nők: Az ashwagandha hatása a nőkre leginkább menstruációs ciklus szabályozásában és a hormonális egyensúly fenntartásában, valamint a stressz és a szorongás csökkentésében teljesedik ki.

– Férfiak: Növelheti az izomerőt és az állóképességet, valamint javíthatja a szexuális egészséget, növelve a tesztoszteronszintet és a spermaszámot.

Összességében az ashwagandha széles körben alkalmazható, így a különböző korosztályok és nemek számára is előnyös lehet, támogatva a fizikai és mentális jóllétet.

Lehetséges panaszok, ellenjavallatok

Ashwagandha mellékhatásai

Az “indiai ginzeng” rendszeres használata általában biztonságosnak tekinthető, különösen, ha a javasolt adagolást követik a felhasználók. Azonban, mint minden étrend-kiegészítő esetében, előfordulhatnak mellékhatások, különösen érzékeny egyéneknél vagy nagyobb dózisok fogyasztása esetén.

– Gyomorpanaszok: Az egyik leggyakrabban előforduló mellékhatás a gyomorpanasz (puffadás, hasi diszkomfort), annak is az enyhe változata, különösen, ha éhgyomorra fogyasztják. Ennek elkerülése érdekében ajánlott étkezés után vagy közben fogyasztani a gyógynövényt.

– Hasmenés: Néhány felhasználó hasmenést tapasztalhat, különösen nagyobb adagok esetén. A javasolt mennyiség betartása és a megfelelő folyadékbevitel segíthet megelőzni ezt a mellékhatást.

– Hányinger: Az ashwagandha néha hányingert okozhat, különösen nagy adagban vagy érzékeny egyéneknél. Étkezés közben vagy után történő bevétel csökkentheti a hányinger kockázatát.

– Májkárosodás (ritka esetekben): Hosszú távú vagy nagy dózisú használat esetén ritkán előfordulhat májkárosodás, mint mellékhatás, különösen meglévő májbetegség esetén. Fontos a javasolt adagolást betartani és rendszeresen konzultálni az orvossal!

– Allergiás reakciók: Ritkán előfordulhatnak allergiás reakciók, mint például kiütés, viszketés, duzzanat, és súlyos esetekben anafilaxia. Az első használat előtt kis adaggal érdemes kezdeni, és figyelni a szervezet reakcióját. Allergiás tünetek jelentkezése esetén azonnal abba kell hagyni a szedést és orvosi segítséget kell kérni.

Ashwagandha és a gyógyszerek

A gyógynövény alkalmazásának megkezdése előtt mindenképp konzultálj kezelőorvosoddal, gyógyszerészeddel, ugyanis bizonyos készítmények hatását fokozhatja vagy éppen semlegesítheti!

– Szedatívumok és nyugtatók: Az ashwagandha nyugtató tulajdonságai fokozhatják a szedatívumok és nyugtatók hatását, ami túlzott álmosságot okozhat. Ilyen gyógyszerek például a benzodiazepinek és barbiturátok.

– Immunmoduláló gyógyszerek: Az növény immunerősítő komponensei kölcsönhatásba léphetnek az autoimmun betegségek kezelésére használt immunmoduláló szerekkel, például kortikoszteroidokkal.

– Pajzsmirigy gyógyszerek: Az ashwagandha növelheti a pajzsmirigyhormonok szintjét, ami befolyásolhatja a pajzsmirigy hormonpótlók hatékonyságát, mint a levotiroxin.

Ashwagandha ellenjavallat

Bizonyos életszakaszok és betegségek esetében nem ajánlott a növény, valamint kivonatainak alkalmazása.

– Terhes és szoptató nők: Terhesség alatt az ashwagandha méhösszehúzódásokat okozhat, ami vetéléshez vezethet. Szoptatás alatt is kerülni kell, mivel nem áll rendelkezésre elegendő információ a biztonságosságáról.

– Autoimmun betegségek: Az ashwagandha immunerősítő tulajdonságai súlyosbíthatják az autoimmun betegségeket, mint a rheumatoid arthritis, lupus, és sclerosis multiplex.

Az általános közérzet javulhat az indiai ginzeng által

Végszó

Az élet zajos forgatagában mindannyiunknak szüksége van egy kis támogatásra, hogy megtaláljuk a nyugalmat és megőrizzük az egészségünket. Az ashwagandha olyan, mint egy bölcs tanító, az élet minden tapasztalatával, aki segít elérni ezt az egyensúlyt. Képzeld el, hogy minden nap úgy kelsz fel, mint egy friss harmatos reggel, tele energiával és belső békével. Ne hagyd, hogy a stressz és a fáradtság elhomályosítsa a napjaidat! Engedd, hogy a természetes erők új lendületet adjanak létezésednek.

Az élet valódi titka az, hogy megtaláljuk az egyensúlyt testünk és lelkünk között. Tápláld a tested, mint egy kertet, és gondoskodj lelked tisztaságáról, mint a legértékesebb kincsről. A Havita Ashwagandha Complex az a szövetséges, aki végigvezet ezen az úton, segítve, hogy mindig a legjobb formádban legyél. Próbáld ki, és éld át a természet erejének csodáját!

Rendeld meg most a Havita webáruházban, vagy klikkelj az alábbi boxra ↓ és indulj el az egészségesebb, harmonikusabb élet ösvényén! Ne várj tovább, cselekedj most, és éld meg a legjobb önmagad minden nap!

Az Ashwagandha Complex a shilajit és az ashwagandha segítségével csökkenti a szervezetedben uralkodó stresszt és erősíti immunrendszered
Új

Havita Ashwagandha Complex – Kevesebb stressz, több energia a természet erejével

4 990 Ft
Iratkozz fel Havita hírlevelünkre!

Vitaminbolt

Most kedvezményesen válogathatsz jobbnál jobb ajánlataink közül! Próbáld ki te is és élvezd a HAVITA termékek hatását és sokszínűségét! 

Vitamin teszt

Ha még nem vagy biztos a választásodban, akkor töltsd ki a szakértőnk által összeállított kérdőívet, hogy meg tudd melyik a számodra megfelelő vitamin.

A férfi libidó fokozása és annak minden titka

A férfi szexualitás titokzatos világa: libidó fokozása és potencianövelés természetesen az alapoktól a végeláthatatlan, vad éjszakákig!

Szeretnéd újra fellobbantani a szenvedélyt a hálószobában? Cikkünkben kivesézzük a férfi szexualitás titkos világát. Többek között bemutatjuk a libidó biológiáját, céljait, valamint a leghatékonyabb természetes kiegészítőket, mint a ginzeng vagy a maca gyökér, ezen felül praktikus tippeket adunk a szexuális vágy növeléséhez és az impotenciával való küzdelemhez.

ELOLVASOM
A koronavírus megelőzése könnyebb lehet folyamatos D-vitamin pótlással

A koronavírus megelőzése D-vitaminnal?

Egyes feltételezések szerint a D-vitamin pótlása immunerősítő hatású lehet a koronavírus fertőzéssel szemben. Ugyan még gyerekcipőben járnak a tanulmányok, de mi utánajártunk az eddig lezajlott kutatási eredményeknek és összefoglaltuk a tudomány jelenlegi álláspontját a témában.

ELOLVASOM

Vitaminbolt

Iratkozz fel Havita hírlevelünkre!

Most kedvezményesen válogathatsz jobbnál jobb ajánlataink közül! Próbáld ki te is és élvezd a HAVITA termékek hatását és sokszínűségét! 

Energikus kezdőlöket: szerezd meg a 5%-os kedvezmény kupont és ismerd meg az egészséges élet titkait!

Energikus kezdőlöket: szerezd meg a 10%-os kedvezmény kupont és ismerd meg az egészséges élet titkait!