Ingyenes szállítás 25000 Ft feletti rendelésnél

Progynogel: magyar fejlesztés a női urogenitális fertőzések kezelésére

Vitamin teszt

Ha még nem vagy biztos a választásodban, akkor töltsd ki a szakértőnk által összeállított kérdőívet, hogy meg tudd melyik a számodra megfelelő vitamin.

Az urogenitális fertőzések nők millióinak életét nehezítik meg világszerte. Egy felmérés szerint évente több mint 150 millió nő szenved hüvelyi fertőzésekben, amelyek komoly kellemetlenségeket okozhatnak és az életminőséget is jelentősen csökkenthetik.

Az ilyen típusú problémákra való válaszként azonban a közelmúltban egy forradalmian új, magyar termék került kifejlesztésre, amely a Progynogel elnevezést kapta. Ez a termék nemcsak segíti az urogenitális fertőzések könnyebb és hatékonyabb kezelését, hanem megelőzésre is alkalmas.

Cikkünkben eláruljuk, hogy mitől számít különlegesnek ez a termék a hagyományos kezelésekhez képest, de előtte pár szóban megemlítjük azokat a részleteket is, amiket az urogenitális fertőzésekről tudni érdemes.

Melyek az urogenitális fertőzések és hogyan kezelheted őket?

Az urogenitális fertőzések számos különböző betegséget foglalnak magukban, amelyek jellemzően a hüvelyt, a méhet, a petefészket, valamint a húgyhólyagot és a húgycsövet érintik. Ezek közé tartoznak például a következők:

  • Hüvelyi fertőzések, mint például a hüvelygomba (candidiasis) vagy a bakteriális vaginózis
  • Húgyúti fertőzések, mint a hólyaghurut (cystitis) vagy a vesemedence-gyulladás (pyelonephritis)
  • Nemi úton terjedő fertőzések, beleértve a chlamydiát, a gonorrheát és a trichomoniasist

 

Ezeknek a fertőzéseknek a tünetei változatosak lehetnek, beleértve az alábbiakat:

  • Viszketés vagy égő érzés a nemi szervek környékén
  • Fájdalmas vizelés
  • Nem jellemző hüvelyi vagy húgyúti váladék megjelenése
  • Gyakori vizelési inger
  • Alsó hasi fájdalom vagy kellemetlenség
  • Fájdalmas közösülés

 

A kezelés változó, de általában az adott fertőzés típusától és súlyosságától függően antibiotikumokat, antimikotikumokat vagy más gyógyszereket foglal magában. Ezért hát nem mindig hatékonyak vagy kényelmesek, valamint összetételüket nézve sem mondhatóak előnyösnek a szervezeted számára! A Progynogel ebből a szempontból kivételes tulajdonságokkal rendelkezik, lássuk is, hogy miért!

Mi is az a Progynogel?

A Progynogel egy hüvelyben alkalmazható gél, melyet a Mediszer Kft. kutatási-fejlesztési tevékenysége eredményeképpen fejlesztettek ki. Az alap kutatást a Szent István Egyetem, a CORDEN labor és a Toxi-Coop Zrt végezte. A klinikai vizsgálatokban a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, az Uzsoki Kórház és az Országos Onkológiai Intézet is partnerként. A projekt célja az volt, hogy egy olyan terméket hozzanak létre, amely hatékonyan segít a női urogenitális infekciók megelőzésében és gyógyításában.

Melyek a legfőbb tulajdonságai, miben különbözik más kezelésektől?

Korábban már említettük, hogy az urogenitális fertőzések kezelésére általában valamilyen antibiotikumos kezelést alkalmaznak. Az antibiotikumok azonban a betegségeket okozó baktériumokon kívül a szervezeted számára hasznos baktériumokat is elpusztítják. A Progynogel speciális összetétele probiotikumot tartalmaz, amely a hüvelyflórád helyreállítását végzi, ezáltal sokkal kíméletesebbé válik tőle a kezelési folyamat.

Leginkább ettől válik előnyössé az alkalmazása, de egyéb pozitív tulajdonságokkal is rendelkezik.

Hatóanyagok: Kombinált hatóanyagokat tartalmaz, amelyek hatékonyan célozzák meg a különböző urogenitális fertőzéseket.

Hatékony kezelés és megelőzés: A Progynogel alkalmazása segíthet a hüvelyi fertőzések kezelésében és enyhítésében, hozzájárulhat a helyi mikrobiális egyensúly helyreállításához és a tünetek enyhítéséhez.

Kutatási eredmények: A termék fejlesztése során számos kutatási eredményre támaszkodtak, melyek bizonyítják hatékonyságát és biztonságosságát.

Felhasználóbarát: Az összetételen kívül az eszköz csomagolásra is nagy hangsúlyt fektettek a fejlesztéskor, ezért a használata gyors és egyszerű.

Mi a helyzet a természetes gyógymódokkal?

Léteznek természetes módszerek is, amelyek segíthetnek a tünetek enyhítésében és a fertőzések kezelésében is. Ilyenek például a gyógynövények, a tőzegáfonya, amelynek gyulladáscsökkentő hatása lehet, valamint a fokhagyma, amely antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik. Ide sorolható a tejtermékek fogyasztása is, mégpedig szintén a probiotikum tartalmuk miatt.

Ezek a természetes módszerek azonban csak bizonyos esetekben válnak be, valamint az ilyen típusú kezelések hatékonysága nem minden esetben tudományosan igazolt!

A védelem fontossága

Az urogenitális fertőzések elkerülése és kezelése a nők számára rendkívüli fontossággal bír. Ez nemcsak a kellemetlennek számító tünetek miatt van így, hanem azért is, mert bizonyos esetekben drasztikus szövődmények léphetnek fel, amelyek például terméketlenséghez vezethetnek. A Progynogel segítségével megelőzheted ezeket a betegségeket, továbbá a tüneteket is hatékonyan kezelheted.

Az egészséges életmód, mint például a rendszeres testmozgás és a tudatos, változatos táplálkozás is pozitívan befolyásolja az urogentális egészségedet.  Mi ezek mellett azonban minden esetben, így különösebb panasz nélkül is javasoljuk az éves nőgyógyászati vizsgálat elvégzését.

Iratkozz fel Havita hírlevelünkre!

Vitaminbolt

Most kedvezményesen válogathatsz jobbnál jobb ajánlataink közül! Próbáld ki te is és élvezd a HAVITA termékek hatását és sokszínűségét! 

Vitamin teszt

Ha még nem vagy biztos a választásodban, akkor töltsd ki a szakértőnk által összeállított kérdőívet, hogy meg tudd melyik a számodra megfelelő vitamin.

Vitaminbolt

Iratkozz fel Havita hírlevelünkre!

Most kedvezményesen válogathatsz jobbnál jobb ajánlataink közül! Próbáld ki te is és élvezd a HAVITA termékek hatását és sokszínűségét! 

Energikus kezdőlöket: szerezd meg a 5%-os kedvezmény kupont és ismerd meg az egészséges élet titkait!

Energikus kezdőlöket: szerezd meg a 10%-os kedvezmény kupont és ismerd meg az egészséges élet titkait!